NaturGørGodt – Stillevandring og skovbadning

2. maj og 6. juni 2021

På denne NaturGørGodt fordybelsestur, ud af i alt tre ture med fokus på mental sundhed, fordyber vi os særligt i mindfulness, stillevandring og skovbadning.

Skovbadning er kort fortalt, når du lader dig ”bade” i skovens mange dufte, lyde, syns- og føleindtryk. Skovbadning, også kaldet Shinrin-yoku, kommer fra Japan, hvor natur gives på recept.

På turen vil der vil være tid til både teori og praksis, med øvelser og refleksion over naturens iboende kvaliteter, og hvad det er vi søger, når vi går ud i naturen.

Med andre ord, så vil du på turen lære om, hvordan du kan bruge naturen til såvel afstresning og restitution som fordybelse og velvære.

Turinformation

Tidspunkt:
Søndag den 2. maj 2021, fra kl. 10.00 til ca. kl. 14.00.
Søndag den 6. juni 2021, fra kl. 10.00 til ca. kl. 14.00.

Mødested:  Skovskolen, foran den hvide hovedbygning. https://goo.gl/maps/dMNE1cT1JqBjepER7
Skovskolen i Nødebo, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg.

Vandring: Arrangeret vandring inkl. guide.

Varighed: 4 time.

Længde: 10 km.

Antal deltager: Max. 24 personer.

Udbyder: Foreningen Esrum-Tisvildevejen.

Køb

Pris: 495 kroner pr. gang.

Tilmelding:  Køb billet på VisitNordsjællands hjemmeside.

Praktisk

COVID-19: Alt foregår udendørs. Der kan opretholdes god afstand og myndighedernes anbefalinger bliver selvfølgelig overholdt.

Medbring: Tøj der passer til vejret, fyldt vandflaske, toiletpapir, madpakke, snacks, hånddesinfektionsmiddel, samt tæppe og underlag til at ligge og sidde på.

Spørgsmål: Du er meget velkommen til at kontakte Hasse Traberg-Andersen på mail: hasse@traberg-andersen.dk.

Undervejs…

Undervejs bliver du, på dette lille minikursus i naturterapi, trygt guidet gennem landskab og øvelser, der bringer dig ro og velvære.

Ruten er nøje planlagt, så vi kommer forbi nogle af de smukkeste steder i Gribskov, hvor vi vil gøre ophold og nyde naturens effekt på krop og sind.

Her vil du blive introduceret til enkle værktøjer og øvelser, der klæder dig på til selv at finde vej i naturens skatkammer af oplevelser og velvære – helt på dine egne præmisser.

Natur Gør Godt

NaturGørGodt konceptet er udviklet til dig, der gerne vil lære at bruge naturen på dine egne præmisser. Hvor du tager vare på både dig selv og den natur, du begiver dig ud i.

På NaturGørGodt fordybelsesturene har vi særligt fokus på temaer, som er relevante og interessante for at genskabe en god forbindelse til sig selv og den omkringliggende natur.

Link til:

Om Guiden

Hasse Traberg-Andersen har en uddannelse fra Københavns Universitet, inden for friluftsliv, naturterapi og sundhedsfremme. Hasse har bl.a. udviklet en række målrettede forløb i naturen med fokus på mental, social og fysisk sundhed, bl.a. under det landsdækkende projekt Sund i Naturen og DGI’s Hold Hjernen Frisk. 

Læs mere om Hasse her: https://www.linkedin.com/in/hassetrabergandersen/