Levende landsbyer

Levende landsbyer

Alle landsbyer har engagerede borgere og foreninger som tilfører netop deres landsby særlige træk og dynamik

Lokale faciliteter og fristelser

Langs hele Tisvildevejen er der mange muligheder for at finde en god seng at sove i, butikker at købe proviant til dagens vandring, caféer og restauranter, hvor du kan nyde den lokale gastronomi.

Der står ildsjæle parat til at fortælle om deres passioner indenfor lokal kultur og historie, natur og landbrug, kunst og meget mere.

Aktiviteter i landsbyerne

Der foregår et utal af aktiviteter i hver landsby hen over året, og mange af disse vil kunne komme mange flere mennesker til glæde og gavn, når de sættes i spil gennem Tisvildevejens oplevelsesunivers.

Området summer af de lokales initiativer med rod i lokalråd, foreninger, laug, fødevare netværk, små virksomheder, markeder, fester og meget mere.

Disse initiativer og oplevelser får du en helt unik mulighed for at opleve på Tisvildevejen, og dermed byder dig indenfor i Nordsjællands DNA. Du vil opleve mennesker, der lever, elsker og dedikerer sig til netop deres landsby og det stedbundne liv. Du vil møde det ægte og uspolerede, hverdagsprægede leben og engagement.

Vi mener at der netop i mødet mellem mennesker opstår nye værdifulde fællesskaber, hvor begge er givere og modtagere i relationen.

Oplevelser leveret af lokale

Mange af de oplevelser vi formidler gennem Tisvildevejen, hviler på alle de frivillige i de lokale foreninger. Det er menneskene i her, som leverer de helt unikke oplevelser på de mange kulturspots på Tisvildevejen. Oplevelser som eksisterer i forvejen, men som Tisvildevejen åbner op for giver adgang til.

Fx kan du opleve den vidunderlige stemning til Mølledagene på Pibe Mølle og Ramløse Mølle, møde de søde, vidende og dedikerede mennesker, som drager omsorg for at møllerne fortsat er en levende fortælling og at de bevares og simpelthen fungerer og bliver ved med at gøre det.

Kulsvierne i Duemose, et laug som vedligeholder den vigtige del af vores kulturhistorie, nemlig at bevare kendskabet til kulsvidning efter de gamle metoder. Kulsvierne holder årlige ’svidedage’, og det skal man heller ikke gå glip af…