Praktisk information

Der er mange ting, som har indflydelse på, at en vandring bliver en rigtig god oplevelse, fx om vandreudstyret er iorden, støvlerne gået til eller overnatningen er booket.

Find beskrivelse af ruten og inspiration til pakkeliste m.m., som kan være godt at vide inden du begiver dig ud på eventyr.

Ruten

Esrum-Tisvildevejen er nu afmærket i sin fulde længde. Den er afmærket af frivillige i samarbejde med Friluftsrådet og Gribskov Kommune.
Hele ruten er opdelt i kortere og længere etaper mellem 8 små nordsjællandske landsbyer og består af ialt tre-fire dagsetaper hvor hver dagsetape udgøres af en kortere eller længere strækning, så man kan vælge efter lyst, behov og formåen. Hvis man vælger alle lange etaper mellem landsbyerne er ruten ca 82 km og hvis man vælger de korte er den ca. 65 km. Ruten er lagt ad offentlige stier og grusveje og veje, og forløber på et begrænset antal km på asfalt. Ruten passerer forbi hele fire søer, heraf to af Danmarks største søer, Arresø og Esrum Sø, og passerer desuden Solbjerg Engsø og Alsønderup Enge. Den går gennem meget afvekslende og naturrige og særlige landskaber som Holløse bredning og Melby Overdrev og smukke og forskellige skove som Gribskov, Nejede Vesterskov og Tisvilde Hegn. 

Esrum-Tisvildevejen udvikles fortsat mhp. at forløbe videre til flere landsbyer og flere oplevelser i Nordsjælland. Projektet er lavet i samarbejde mellem Foreningen Esrum-Tisvildevejen og frivillige fra landsbyerne i samarbejde med Museum Nordsjælland, Gribskov Kommune og Naturstyrelsen.

Der er, som ovenfor beskrevet, længere og kortere etaper for hver dagsvandring, og vi arbejder med at lave små lokale sløjfer omkring landsbyerne, så man kan udforske landsbyerne hvor man kommer frem, hvis man har lyst til det. 

Vi arbejder hele tiden på udvikling af lokale netværk til at varetage mad og overnatning på hele ruten – med passende afstande mellem overnatningerne. Du kan se indkøbsmuligheder, restauranter m.v. under ‘Planlæg’ og herunder ‘Gastronomi’.

Rutens passer og skiltning vedligeholdes i samarbejde mellem frivillige og den socialøkonomiske virksomhed “Kilden” som holder til på Esrum Kloster. Holdet som plejer ruten kaldes “flyverteamet” og udgøres af en leder og seks-otte unge. Hver tirsdag tilser de ruten, fjerner bevoksning og opdaterer skiltning og pæle.

Følg med i processen på vores Facebook side e​ller her på siden hvor vi vil annoncere når der sker nyt.

En vandrer tapper vand til turen
vandrestøvler
Husk at gå dine vandrestøvler til, inden du begiver dig ud på en længere vandretur!

Transport, mad og drikke, overnatning

Under den enkelte etape finder du kontaktoplysninger på de B&B, der er i landsbyerne, samt hjemmesider hvor det vil være nemt at finde frem til hotellerne i Tisvilde, pensionater osv.

Klik på et af nedenstående links, og få nærmere informationer om den enkelte etape

Pakkeliste – vandreudstyr

Det er vigtigt at pakke fornuftigt inden du tager på vandring. Dit vandreudstyr skal indeholde:

 • Liggeunderlag eller tyk rullemadras
 • Sovepose
 • Hovedpude
 • Lagen
 • Rygsæk/taske/kuffert med tøj osv.
 • Regntøj
 • Vabelplaster
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Stor vanddunk
 • Vandrestøvler/vandresko
 • Mobiltelefon
 • Sygesikringskort

 

Apps vi anbefaler:

http://shelterapp.dk/

Med dette program i lommen kan du let finde og favorisere de shelter- og overnatningspladser, du ikke vidste hvor var. Med piktogrammer, filtre og GPS-koordinater finder du let det du søger.

Kan downloades fra App Store og Google Play

https://my.viewranger.com/

Opdag dit næste udendørs eventyr. Søg tusindvis af ruter eller skab din egen rute udfra verdens bedste udendørs kort.

Kan downloades fra App Store og Google Play

Har du spørgsmål?

... så skriv til os, og vi vil bestræbe os på at give dig et hurtigt svar