Vinter på Esrum-Tisvildevejen

Kom ud i naturen på Esrum-Tisvildevejen og mærk frosten knirke under dine vandrerstøvler

I vintermånederne står træerne nøgne og strækker deres kroner mod himlen. Markerne ligger øde og giver et udsyn, som kun kan opleves på denne årstid.

En lang vandretur på Esrum-Tisvildevejen, giver mange forskelligartede naturoplevelser på denne årstid. Skovene, de store åbne vider, søerne og stranden er noget helt særligt.

Efter en skøn lang vandretur på denne årstid, er der ikke noget bedre end at trække ind foran kaminen og i stearinlysets skær, hygge med hinanden eller en god bog.

Esrum-Tisvildevejen byder på mange unikke oplevelser. Her giver vi dig et par af dem.

Vi ønsker dig et rigtig godt nytår og god vandring.

Arrangerede ture i januar og februar 2021

Tur-bureauet på Esrum-Tisvildevejen tilbyder en vifte af ture i januar og februar.
 
Se udvalget her.

Gå Esrum-Tisvildevejen om vinteren

Ro i landskabet – og i sjælen

Selvom der er helt vidunderligt langs Esrum-Tisvildevejen om sommeren, vil du få ganske andre og stærke oplevelser, hvis du f.eks. vælger at tilrettelægge din vandring om vinteren. Det er i sig selv en særlig oplevelse at gå igennem en skov om vinteren, med eller uden sne, at komme frem til den næste landsby og blive modtaget i en varm stue og en kop varm kaffe eller chokolade. At opleve at gå gennem Ellemosen og Holløse Bredning, Tibirke Bakker og Tisvilde Hegn en vinterdag, uden at møde en levende sjæl, og i skumringen komme frem til Tisvildeleje. Pludselig at træde ud af skoven og stå i den lille smukke by med sin egen puls, som den ganske bestemt også har om vinteren. Opleve at sidde med varme i kinderne og kigge ud over vinterhavet eller vinterlandskabet fra en af de små caféer, et af de hyggelige pensionater eller hoteller.

Der er så meget at opleve på Esrum-Tisvildevejen om vinteren, og om vinteren vil du opleve en ro i landskabet og måske også i dig selv, som du vil huske længe efter.

Vælg selv, hvor langt du vil gå

Forslag til korte ture

Gribskov

Første og anden etape går igennem Gribskov. Skoven byder på mange forskellige oplevelser for både børn og voksne.

Foreningen Esrum-Tisvildevejen har udgivet en bog om alle de natur og kulturoplevelser der er på ruten. Bogen kan købes sammen med kort. Læs mere her.

Læs mere om Gribskov og aktiviteter i skoven på Naturstyrelsens hjemmeside.

Nejede Vesterskov

Vandrer du på 2. etape og har valgt den lange tur, kommer du igennem Nejede Vesterskov, hvor der er et helt unik fugleliv. Er du heldig, kan du fra udkigstårnet ved Alsønderup Engsø opleve områdets ørnepar flyve rundt. 

Læs mere om Nejede Vesterskov på Naturstyrelsens hjemmeside.

Ramløse Mølle

Ramløse Mølle har netop fået nye vinger og kommer du forbi Ramløse på din vandring, bør du gå forbi og se det smukke arbejde, møllebyggerne har udført.

Læs mere om Ramløse Mølle.

Ramløse Mølle finder du på 3. etape.

Gaveide

Kort og kortbog

I efteråret udkom vores helt nye kort og kortbog. Kortbogen indeholder beskrivelser af alle de kultur- og naturoplevelser du finder på hele ruten.

Kort og kortbog koster 275 kroner.

Læs mere her om hvordan du betiller eller, hvor du kan købe sættet. Bestil/køb køb kort

Tid til tur

Tag en du holder af med på tur.

Vi har løbende arrangerede ture til salg her på hjemmesiden, men du kan også planlægge din helt egen tur i samarbejde med vores tur-bureau.

Læs mere her

Forkælelse efter en god lang vandring

Efter en lang og skøn vandring er det godt med lidt selvfokælelse. Vi kan på det varmeste anbefale en gastronomisk middag eller et weekendophold et af disse steder:

Vinterbilleder

Bliv fristet af den unikke natur på Esrum-Tisvildevejen.