spor i sandet på en pilgrimsrute
En guidet gruppevandring ad en pilgrimsrute som Tisvildevejen indbyder til, at vi bestræber os på at fremelske enkelhed, bekymringsløshed, langsommelighed og åndelighed.

Tisvildevejens guidede sommervandring

Pilgrimsruten Tisvildevejen er en fem dages vandring ad de smukkeste strækninger i Nordsjælland. Den gamle pilgrimsrute går fra Esrum Kloster over Mårum, Annisse, Ramløse og ender på nuværende tidspunkt i Tisvilde ved Helene Kilde

indskrivning til vandretur
Hver sommer afvikles arrangerede vandringer ad Tisvildevejen, som går fra Esrum Kloster til Tibirke Kirke nær ved Tisvilde.

Velkommen

Vi arrangerer hver sommer en stor og eksklusiv vandring kaldet ’Tisvildevejens Sommervandring’. Denne rejse er en rejseoplevelse hvor alle Tisvildevejens ypperste kvaliteter sættes i spil. Her bliver 30 pilgrimme ledt fra Esrum Kloster gennem landsbyerne Mårum, Annisse, Ramløse, Tibirke og Tisvilde. Et stort antal foreninger, frivillige, myndigheder og lokale virksomheder arbejder sammen om at skabe denne ene bedst tænkelige oplevelse for 30 mennesker. Sommervandringen er et overflødighedshorn af oplevelser i og mellem landsbyerne, musik, foredrag, skøn mad, fællessang og meget mere. Den store indsats og samarbejdet mellem de mange forskellige interessenter resulterer i en stor, og for mange uforglemmelig, oplevelse for deltagerne, men lige så vigtigt; landsbyernes netværk, samarbejdet om Tisvildevejens oplevelser mellem myndigheder, frivillige og foreninger styrkes og de lokale netværk og landsbyer modnes for på denne måde at blive stand til og motiverede til at tage i mod vandrere hele året rundt.

Engagerede værter

Alle som er med til at arrangere ’Tisvildevejens Sommervandring’ får selv en kæmpe oplevelse, og dette bidrager til et stort, positivt og dedikeret engagement i Tisvildevejen. Vi som er på arrangørsiden lærer langsomt hinanden at kende i landsbyerne, vi opbygger netværk og venskaber på tværs af landsbyer. Vi oplever trivsel, skabertrang og sammenhørighed. Dette skyldes ikke kun de fem intense dage hvor sommervandringen afvikles. Det skyldes også et fællesskab som vokser frem af, at der gennem året holdes koordinerende møder i landsbyerne mhp. at planlægge ’Tisvildevejens Sommervandring’. Man kan sige at vi sætter alle gode kræfter i spil i arbejdet med sommervandringen, og at dette smitter af på det store projekt med at skabe en fantastisk vandrerute, en kultur og naturrute gennem Nordsjælland, som vandrere fra nær og fjern kan benytte og opleve på hele året!

En introduktion

Sommervandring 2017

Sommervandring 2016

Praktisk

Turen strækker sig i 2018 fra fredag d. 6.7.2018 – tirsdag den 10.7.2018 og koster 3.600 kr. for fem dage/fire overnatninger — fem dage fyldt med særlige oplevelser.

Dette er inkl. mad, frugt, kaffe/the, kage, kultur- og naturguidning, overnatning, oplevelser, bagagekørsel, musik, vandrekort samt en bog om Tisvildevejen. Du skal selv købe øl og vin/sodavand om aftenen. Der følger en hyldeblomstsodavand med til frokost, undtagen på Pibe Mølle hvor du selv skal købe. Du får din bagage kørt fra sted til sted, men skal selv have en turrygsæk til vand o.l. Du sover på en god feltseng, men du skal selv medbringe en god kraftig rullemadras. Der overnattes i kirker, menighedshuse og lignende. Hvis du ønsker at overnatte privat under vandringen, skal du selv booke værelse. Prisen for denne overnatning er ud over billetprisen for at deltage.

Hvis du har behov for at sove alene, er der begrænset mulighed for det, men du skal booke dette på forhånd og betale separat for dette. Skriv til os hvis dette er et ønske på westh@live.dk

kaffepause i skoven
Vi har på denne vandring sørget for alt, hvad vi forestiller os, du kan beriges af at opleve, når du kommer som gæst til vores smukke egn og sætter pris på kultur, natur og bevægelse.

En unik oplevelse

De arrangerede kulturvandringer ad Tisvildevejen repræsenterer den helt eksklusive kulturelle oplevelse af meget høj kvalitet for en gruppe på kun 30 deltagere. Det er en fire dages rejse med mange oplevelser i et fællesskab, og er ikke en pilgrimsvandring i traditionel forstand. Vandringen er skabt som en oplevelse, som læner sig op af traditionen i den danske folkehøjskole, hvor du gennem samvær, nærvær og oplysning opnår viden og forståelse for omverdenen.

Det vil ikke være en pilgrimsvandring, hvor der er fokus på stilhed og det indadvendte, men fire dage fyldt med oplevelser og input, åndelige såvel som fysiske.

overnatning i en kirke
“Helt unikt at få lov at sove helt oppe ved alteret i Tibirke Kirke”
dessert
“Du vil tage hjem med en følelse af at have oplevet så meget venlighed og hjertevarme, at du vil mærke det i dit hjerte længe efter.”
vilde blomster i vejkanten

Mød de lokale

Tisvildevejen formidler kulturhistoriske værdier, naturoplevelser og kulturgeografi. Du ledes gennem Nordsjælland af den dygtige formidler og naturvejleder Niels Henriksen som gennemgående natur-og kulturformidler alle fire dage. Du vil også ofte opleve frivillige og ansatte i kirker, møller, forsamlings- og menighedshuse på ruten, som inviterer indenfor og bidrager til deres del af fortællingen. Alt på ruten formidles dermed af mennesker, som har forskellige indsigter og forankring i kulturen og naturen. Der er dels de højt motiverede lokale folk, dels fagpersoner som naturvejleder, skovens ansatte eller arkæologer. Dette medvirker til en engageret, virkelighedsnær formidling og en samlet oplevelse af meget høj kvalitet. I vil opleve natur og kultur både gennem stemninger og konkret kulturformidling. I vil komme til at opleve og fornemme områdernes kendetegn og historier fra før og nu.

velkomst til vandrere
I hver eneste by vil frivillige borgere fra landsbyerne og medarbejdere ved kirkerne glæde sig til at tage i mod jer

Mere end en pilgrimsrute

På rejsen præsenteres og involveres kirker, landsbysamfund, forsamlingshuse og møller som de unikke kulturhistoriske rammer de er. Den smukke bevaringsværdige gård Garbolund er f.eks lørdag aften og søndag morgen rammen om ejeren Jette Haugaards introduktion til både hendes produktion af naturvin og gårdens spændende historie. Jette Haugaard formidler selv dette på Garbolunds gårdsplads, mens pilgrimmene nyder lidt at styrke sig på oven på dagens vandring. Om aftenen er der folkekøkken i Annisse Forsamlingshus, hvor lokale er inviteret med, og der er musik og fællessang med lokale musikere.

Lokale dygtige musikere afholder også koncerter undervejs, hvor bl.a. afslutningskoncerten i Tibirke Kirke er en utrolig stemningsfuld afslutning på fire dages mangfoldige kulturindtryk.

For alle sanser

Gennem andagter, gudstjenester, fællessang, folkedans og koncerter undervejs præsenteres og involveres deltagerne aktivt i den danske kulturarv.

Der gøres en indsats for et æstetisk udtryk af høj kvalitet ved forplejningen, ligesom vi arbejder med at gøre madoplevelsen til en særlig erindring hos gæsten. Maden leveres dels af lokale frivillige, dels af den lokale forening Gribskov Spisekammer, som er en sammenslutning af fødevareproducerende virksomheder. Gribskov Spisekammer anvender fortrinsvis økologiske og lokalt producerede råvarer. Frokosten lørdag på Pibe Mølle leveres af Restaurant Pibe Mølle, ligesom der den sidste dag spises frokost på Rabarbergården.

Du får et kort udleveret ved rejsens begyndelse og der er som sagt natur- og kulturguide med på hele rejsen. Du behøver ikke at følges med flokken hele tiden. Hvis du går i almindeligt roligt tempo, med pauser, vil du være fremme til måltider, andagter m.m. Du får kørt din bagage.

Den arrangerede vandring begynder således på Esrum Kloster og slutter fire dage senere i Tibirke Kirke, ca. 2 km fra kysten.