Vandring med og uden guide

Nationalpark Kongernes Nordsjælland
Tisvildevejen binder skovene i Nationalpark Kongernes Nordsjælland sammen. Billedet her er fra Tisvildevejens Sommervandring 2017

Vandringer med og uden guide

Ruten er etableret i et stort samarbejde mellem frivillige, foreninger og lokale myndigheder. Du kan på egen hånd, tage på vandringer hele året rundt.

For alle og til alle tider

Den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland har fokus på naturen og det kulturhistoriske. I Gribskov Kommune, som ligger i nationalparken, findes et utal af kulturhistoriske seværdigheder – som også kan opleves om vinteren. Læs mere

Bemærk, at ruten også er særdeles velegnet til familier med børn, da man kan vælge det ønskede antal dagsrejser ud og tage offentlig transport tilbage til hvor man kom fra, så turens længde afstemmes efter eget ønske.

Vandringer til ethvert temperament

Er du en eftertænksom eller en social vandrer? Hælder dine præferencer mod at vandre alene eller med en enkelt ledsager eller to? Eller er du mere til fællesskabet i en gruppe ligesindede, der følges med en guide, der fortæller undervejs?

Du kan vælge, at gå Esrum-Tisvildevejen på egen hånd eller i en guidet gruppe.

Dag for dag

Vandring gennem Ellemosen
Vandring gennem Ellemosen mellem Ramløse og Tibirke
Vandrere holder pause i Gribskov
Pause i Gribskov

En kort introduktion

Esrum-Tisvildevejen ligger i Gribskov Kommune, men rækker ind i Hillerød og Halsnæs Kommuner, ved hhv. parforcejagtlandskabet, Æbelholt Kloster og Melby Overdrev ved Asserbo.

Den levende fortælling om vores kulturhistorie ønsker Esrum-Tisvildevejen at understøtte og dyrke. Dette mener vi er vigtigt, både i forhold til vores egen kulturelle identitet, samfundets i forhold til at skabe et indhold af høj kvalitet i nationalparken og give turister fra hele verden helt særlige nærværende oplevelser i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Nordsjælland har været hjemsted for mange konger og dronninger igennem tiden, hvilket har sat sit tydelige præg på natur og kultur. Pga. beliggenheden har der også gennem adskillige tusinde år været megen handel, bosætning og trafik i Nordsjælland, og disse aktiviteter har skabt spændende kulturlevned i form af gravhøje, ruiner og andre anlæg. En arv fra fortiden som vi nu kan nyde og lade os berige af som kulturspor i landskabet.

Esrum-Tisvildevejen fremviser de smukkeste destinationer i Nordsjælland, fremhæver vores kultur og natur og gør den tilgængelig, indbydende, attraktiv og forståelig. Vi ønsker, at du oplever denne del af Nordsjælland, så du bringer oplevelsen med hjem og husker den både med krop og sjæl.

God vandrelyst!

Tisvilde Strand