Vandretur i efterårsferien

Esrum-Tisvildevejen byder dig velkommen i efterårsferien.

Netop nu er den helt store farvepalet taget frem i naturen

Tag på vandretur med familien

Netop på Esrum-Tisvildevejen er det muligt at vandre i en alsidig natur, som både favner skov, sø og vand.

Bestem selv turens længde, det kan være en en-dagstur med madpakker igennem Gribskov eller en af de andre tre etaper.

Det kan også være en fler-dagstur med overnatning i en af de mange overnatningstilbud.

Bemærk, at ruten også er særdeles velegnet til familier med børn og du vil altid kunne tage offentlig transport tilbage til Esrum Kloster, så turens længde afstemmes efter eget ønske.

lejrbål
Er der noget som at slappe af til bålets knitren efter en god dags vandring? 

En kort introduktion

Tisvildevejen ligger i Gribskov Kommune, men rækker ind i Hillerød og Halsnæs Kommuner, ved hhv. parforcejagtlandskabet, Æbelholt Kloster og Melby Overdrev ved Asserbo.

Den levende fortælling om vores kulturhistorie ønsker Tisvildevejen at understøtte og dyrke. Dette mener vi er vigtigt, både i forhold til vores egen kulturelle identitet, samfundets i forhold til at skabe et indhold af høj kvalitet i nationalparken og give turister fra hele verden helt særlige nærværende oplevelser i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Nordsjælland har været hjemsted for mange konger og dronninger igennem tiden, hvilket har sat sit tydelige præg på natur og kultur. Pga. beliggenheden har der også gennem adskillige tusinde år været megen handel, bosætning og trafik i Nordsjælland, og disse aktiviteter har skabt spændende kulturlevned i form af gravhøje, ruiner og andre anlæg. En arv fra fortiden som vi nu kan nyde og lade os berige af som kulturspor i landskabet.

Pilgrimsruten Tisvildevejen fremviser de smukkeste destinationer i Nordsjælland, fremhæver vores kultur og natur og gør den tilgængelig, indbydende, attraktiv og forståelig. Vi ønsker, at du oplever denne del af Nordsjælland, så du bringer oplevelsen med hjem og husker den både med krop og sjæl.

God vandrelyst!

Tisvilde Strand