Vandring med middelalderens dyr og fabeldyr

Historievandring om middelalderens dyr og fabeldyr

Kom med på historievandring og få de spændende fortællinger om middelalderens dyr og fabeldyr. 

Historievandring med spændende fortællinger om middelalderens fantastiske dyr og fabeldyr

Kom med guide på historievandring og få de spændende fortællinger om, hvordan munkene og menneskene i middelalderen oplevede dyreverden.

På turen skal I høre om munkenes liv og verden på klosteret. Fra klosteret drager I ud langs Esrum Sø og ind mellem træerne. Her vil historierne fra bestiarierne om dyr og fabeldyr, alt fra mus til drager, blive fortalt i takt med, at I bevæger jer fra dyrene på gårdene, til skoven og de åbne sletter og helt ud til fjerne egne af middelalderens verden.

Rudolf har igennem 8 år været formidler ved Esrum Kloster og deler ud af sin store viden om området og dets historie.

På turen bydes på frokost og forfriskninger.

Turinformation

Tidspunkt:
Offentliggøres primo 2023 – Ønsker du at få besked når vi offentligøre datoer, så send en mail til: tagpaatur@tisvildevejen.dk

Vandring: Arrangeret vandring inkl. forplejning og guide.

Varighed: 4,5 time.

Længde: i alt ca. 10-12 kilometer.

Antal deltager: Max. 30 personer.

Udbyder: Foreningen Tisvildevejen.

Mødested:  Esrum Kloster – Gårdspladsen.

Køb

Pris: 295 kroner inkl. guide og forplejning.

Turens eventuelle overskud går til Foreningen Tisvildevejen. Foreningens frivillige arbejder for udvikling af attraktive tilbud og rutens logistik. Læs mere om foreningen på siden Bag Tisvildevejen.

Praktisk

Medbring
Gode vandrestøvler, evt. regntøj og en flaske vand.

COVID-19
Alt foregår udendørs. Der kan opretholdes god afstand og gældende anbefalinger fra myndighederne bliver selvfølgelig overholdt.

Fra bestiarierne

Middelalderens dyreverden

I middelalderen så man naturens verden som helt anderledes end vi gør idag. På Esrum Kloster arbejdede munkene med at forstå skoven omkring sig igennem bestiarierne – gamle bøger, som handler om alverdens dyr, både de virkelige og de fantasifulde. Disse værker indeholdt observationer, fortællinger og filosofi der også på munkenes tid var flere hundrede år gammel. 

Bestiarium (middelalderlatin, fra latin bestia, dyr) er en samling moralske fabler fra middelalderen om faktiske og mytologiske dyr.

Rudolf vil med turen vise og fortælle om, hvordan dyreverden så ud i middelalderen, set gennem middelaldermenneskets øjne.

Undervejs vil I blive budt på sandwich og forfriskninger.

Turen ender ved Esrum Kloster.

 

Det får du

Udover en professionel guide, får I også sandwich og forfriskninger på turen.

 

Om guiden

Rudolf Graae studerer til dagligt Historie ved Københavns Universitet. Derudover har Rudolf været formidler ved Esrum Kloster igennem 8 år.

 

Guide Rudolf Graae