Foto: Janette Jürs
Foto: Janette Jürs

Rejsebeskrivelse
fra et kærestepar på tidlig forårstur

20. – 22. marts 2020

Med telt i rygsækken gik turen i bil til Esrum Skole, 500 m. fra Esrum Kloster. Her satte vi bilen og påbegyndte Tisvildevejen, der længe har stået højest på oplevelses-listen. Det skal lige siges, at vores telt blot var eget ønske om at sove ude – der er jo masser af gode B&B’s på ruten.

Vi gik den korte rute, 66 km., over 2½ dag. 12+32+22 km.

Fredag slog vi teltet op ved Råbjerghytten blot 400 m. fra ruten (for god ordens skyld, skal det lige aftales med spejderlederen). Turen gennem Mårum skov i solnedgangen var helt fantastisk smuk!

Vi hoppede tidligt i vintersoveposerne og krydsede fingre for, at vi kunne holde varmen. Næste morgen var der dog is på teltet, og vi måtte sande, at det var en anelse for koldt. Men varmen kom igen med varm te på jetboileren og morgensol mellem træerne.

Foto: Janette Jürs
Foto: Janette Jürs
Foto: Janette Jürs
Foto: Janette Jürs

Turen gik lørdag til Ramløse, over Annisse og Pibe Mølle, og selvfølgelig et smut ind i Pibe Mølle Ost&Vin. Vi blev mødt af de venligste ekspedienter og kom ud med ost og ½ flaske champagne – og telefonnummeret til Inge der ejer B&B Ramløsevej, som vi med det samme fik lavet en aftale med om overnatning lørdag aften.

Kort efter spiste vi rugbrød med makrel og drak champagne – og grinede over denne udsøgte kombination – ved kirken i Annisse. Her er bænke med den skønneste udsigt over Arresø – et oplagt frokoststed!

Efter 32 km. gennem smukke skovstier, landeveje, udsigt til Arresø, og hyggelige landsbyer, nåede vi frem til det super hyggelige Ramløse B&B, der ligger ca. 500 m. fra ruten.

Udhvilede efter en dejlig varm nat gik turen søndag videre til Tisvildeleje. Ruten gennem Tisvilde Hegn med Asserbo Slotsruin er helt specielt fortryllende og eventyrlig. Vi nåede Tisvildeleje efter 22 km. – godt ondt i fødderne, men det blev kureret af lutter begejstring over synet af havet.

Alt i alt er Tisvildevejen en fantastisk rute gennem noget af Sjællands bedste natur. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi går denne rute!

Vi gik ruten med GPX-kort i appen ”GPX Viewer” på Iphone og Android. Det virkede upåklageligt. Ruten er også rigtig godt skiltet, men kort er nødvendigt da man kan overse de små pile på ruten når man ”døser hen” i den smukke natur, og pilene peger jo også både mod den korte og lange rute.

Foto: Janette Jürs
Foto: Janette Jürs

I Tisvilde tog vi tog og bus tilbage til Esrum skole, og kørte hjem derfra. Det var simpelthen så nemt.

God fornøjelse til jer alle. De varmeste anbefalinger herfra!!

Kærlig hilsen

Jakob & Janette