Program for Sommerpilgrimsvandringen 2021

Turen strækker sig i 2021 fra torsdag den 1. juli til tirsdag den 6. juli — seks dage fyldt med samvær og særlige oplevelser.

Dag 1: Torsdag d. 1. juli

Start: Esrum Kloster i Klostergården

Vi mødes på Esrum Kloster kl. 10.00. I vil blive introduceret til turen, og til en del af de frivillige I vil møde undervejs.
På Esrum Kloster starter I med at høre om klosteret og dets historie efterfulgt af en frokost. Efter frokosten begiver I jer ud på første del af vandreturen til Mårum.
I Mårum bliver I modtaget af et hold frivillige og præsten, der sørger for at I får en dejlig aften der. Besøget i Mårum starter med en andagt i kirken, og efter den får I anvist jeres sovested, inden der er velkomst og middag i sognestuen.

Torsdag er turen ca. 11 km.

Dag 2: Fredag d. 2. juli

Efter morgenmaden, starter dagens vandretur mod Annisse. I går igennem Gribskov, hvor I kommer forbi Grønnekilde, Torup og besøger kulsvierpladsen, hvor I får fortalt hvordan kulsvierne svider kul.
Frokosten spiser I hos Haldbjerg Shelters, med den smukkeste udsigt over Solbjerg Engsø.
Efter frokost går I videre til Pibe Mølle. Her vil møllelauget møde jer og fortælle om møllens historie samtidig med at der serveres en kop kaffe.
Turen går videre mod Garbolunds vingård i Annisse, hvor I skal besøge vinmarken og høre om og se produktionen af naturvin. Efter besøget på Garbolund går turen til Lykkelandsgården, hvor I skal overnatte i to nætter.
Her vil der være mulighed for at overnatte i Annisse Kirke.

Fredag er turen ca. 18 km.

Dag 3: Lørdag d. 3. juli

Lørdag er en afslapningsdag, hvor I har mulighed for at deltage i yoga enten formiddag eller eftermiddag. Når I ikke deltager i yogaen, kan I nyde naturen omkring Lykkelandsgården, slappe af eller gå en lille tur i Nejede Vesterskov.
Under opholdet på Lykkelandsgården vil I også indgå i det praktiske omkring oprydning efter maden og tilberedningen af frokosten.
Om aftenen er der fællesspisning i Annisse forsamlingshus, hvor I møder endnu flere af de lokale kræfter i landsbyen.

Dag 4: Søndag d. 4. juli

Søndag starter med fællessang inden I forlader Lykkelandsgården, og går mod Ramløse.
I når Ramløse Bådehavn omkring frokost, hvor I spiser jeres medbragte frokost og hører om Ramløses historie. Efter frokosten skal I besøge Ramløse Mølle, hvor møllelauget venter jer med fortællinger om møllen. Her skal I smage deres boller bagt på mel, der er kværnet på møllen.
Efter besøget på møllen bliver I installeret på jeres overnatningssteder. Herefter er der god tid på egen hånd, hvor I enten kan gå lidt rundt i byen eller slappe af inden middagen.
Middagen serveres i sognelængen i Ramløse, hvor byens frivillige sørger for at I får en dejlig aften. Efter middagen er der underholdning og hygge resten af aftenen.
I Ramløse er der mulighed for at overnatte i kirken.

Søndag er turen ca.12 km.

Dag 5: Mandag d. 5. juli

Mandag går turen mod Tisvilde. Efter morgenmaden går turen ud over Holløse bredning, hvor I kommer forbi Oldtidsvejen. I området ved Tibirke Kirke skal I blandt andet se et kalkmaleri, der fortæller om områdets historie og et fint lille galleri, der laver ikoner. Ved Tibirke kirke spiser I frokost.
Efter frokosten skal I ud og gå i Tibirke Bakker, og høre om området, husene og deres ejere gennem tiden. Derefter går turen ind i Tisvilde Hegn, hvor I skal vandre om eftermiddagen. Her vil I få kaffen serveret og sidst på eftermiddagen kommer I frem til jeres sidste overnatningssted på turen, hvor I også skal spise middag.

Mandag er turen ca. 18 km.

Dag 6: Tirsdag d. 6. juli

Turens sidste vandring går mod Vejby. I skal blandt andet opleve Sct. Helene Kilde, et glaspusteri, dele af Nordkystruten og Heatherhill inden I når Vejby. Undervejs på turen spiser I jeres medbragte frokost og får kaffen serveret. Turen sluttes af med en andagt i Vejby kirke og en lille forfriskning i Vejby Sognelænge inden I bliver kørt retur til Esrum Kloster i bus.

Tirsdag er turen ca. 15 km.

Programmet er med forbehold for ændringer.