Historievandring Esrum Kloster

Vedkommende kulturhistorie

Tisvildevejen i vor tid har en begyndelse og en afslutning, der afspejler sidste del af en vigtig pilgrimsrute fra middelalderen. Også den tids rejsende var sikkert i forbindelse med befolkningen i vore landsbyer. Tisvildevejen er derfor et projekt, der hviler på et solidt kulturhistorisk grundlag.

Papirklip af Jørn Peter Lærkesen
Papirklip af Jørn Peter Lærkesen

Esrum-Tisvildevejen og kulturen

Esrum-Tisvildevejen fører dig ud til de største kultur- og naturoplevelser i Nordsjælland: Gribskov, Tisvilde Hegn, Esrum Sø, Solbjerg Engsø, Arresø, enge, levende hegn, overdrev og åer – natur, som formidles stærkt så flere kan få glæde af den store naturrigdom. Naturen rummer, ud over at være smuk i sig selv, ofte betydelig kulturhistoriske spor.

Når du bevæger dig på Esrum-Tisvildevejen, vil du blive mødt af en overflod af bemærkelsesværdige historiske tableauer heriblandt Esrum Kloster, Asserbo Slotsruin, helligkilder, parforcejagtlandskabet, kulturhistoriske bastioner, som kirkerne i Mårum, Annisse, Ramløse og Tibirke, Pibe Mølle og Ramløse Mølle.

Ruten fremhæver og genopliver de mange glemte kulturspor, som nu ligger hengemt i landskabet, men som vi ønsker kan vedblive at være en del af vores fælles historie og berige os og oplevelsen ved at vandre på Esrum-Tisvildevejen.

Esrum-Tisvildevejen skal flette oplevelsen af betagende natur og indtagende kultur sammen, for dig som skal opleve, så indtrykkene vil skabe stærke og blivende erindringer.

Rigmor Westh Baagøe

Gribskovs historie

Med over 5.600 hektar jord og rødder der går over 10.000 år tilbage i tiden, er Gribskov Danmarks fjerdestørte og ældste store skov.

Læs videre