Esrum Kloster

Esrum kloster

Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster, der ligger ved Esrum nord for Esrum Sø i et landskab med skove og enge. Klosteret blev indviet til Jomfru Maria i 1151. Under ordenens ekspansion i 1100-tallet fungerede klosteret som spydspids i Skandinavien for udbredelsen af troen og for ordenen, idet Esrum Kloster snart blev moderkloster ved grundlæggelsen af flere klostre i Danmark og Nordtyskland.

Efter en større restaurering åbnede det i 1997 for offentligheden.

Ud over en udstilling om klosterliv og middelalder på klosteret og de mange medicinske urter i klosterhaven, afholdes der større markeder og festivaler bla. Esrum Middelalderdage, høstfestival, ølfestival og julemarked.

Uanset om du kommer til Esrum Kloster som pilgrimsrejsende, på dagsvandring i Gribskov eller som almindelig besøgende, bliver du budt velkommen i klosterkælderen
Deltagere i Pilgrimsruten Tisvildevejens sommervandring 2017 får en forsfriskning i Esrum Klosters cafe inden dagens vandring
Inden man forlader Esrum Kloster og begiver sig ud i Nordsjælland ad Pilgrimsruten Tisvildevejen, er det oplagt at bruge tid på klosteret, nyde Møllecaféens mad, klosteret indvendigt og ikke mindst området omkring Esrum Kloster.