18. marts – Stort vandre event i Gribskov Kommune

Stort vandre event

Lørdag den 18. marts

’Gribskov Går Sammen’ og Foreningen Tisvildevejen arrangerer et stort gå- og vandreevent i samarbejde med lokale producenter, aktører, gå-værter’ guider og frivillige lørdag den 18. marts 2023.

En dag med mange aktiviteter

Dagen byder på en masse ture omkring lokale producenter eller aktører, som byder indenfor og præsentere deres produkter/sted enten ved en smagning eller rundvisning.

’Gå & Smag’ turene finder man blandt andet hos Det Våde Får, Tranegård, Ørby Vingård, Thornæs destilleri og mange flere.

Man kan også deltage i ’Den lange vandring’ som er en tur på næsten 22 km, altså en halvmaraton dog uden at være på tid. Turen går fra Esrum Kloster, igennem Gribskov langs med Esrum Sø til Skovskolen, videre over til kulsviere pladsen for at ende ved Haldbjerg Naturcampus.

’Den gode middag’ afslutter dagen. Haldbjerg Naturcampus byder på fællesmiddag med en dejlig one-pot gryde, hvor alle der har deltaget i løbet af dagen og andre, kan købe mad-billet til en meget rimelig pris.

En fejring af sammenlægning

Dagen er en fejring af at ’Gribskov Går Sammen’ som er et projekt DGI har stået for i samarbejde med Gribskov Kommune, nu bliver forankret i frivilligforeningen Tisvildevejen.

”For os er det helt naturligt at Gribskov Går Sammen bliver en del af Foreningen Tisvildevejen” siger Gitte Christiansen, formand i foreningen Tisvildevejen. ”Vi glæder os til at videreføre arbejdet med at få så mange som muligt ud og gå, få god motion og nyde naturen, og det har både Tisvildevejen og hele Gribskov Kommune ruterne til. Samtidig viser vi også, at Tisvildevejen er meget mere end bare en rute fra start til slut, men at der er mange veje at tage og måder man kan vandre på.”

Smag på Nordsjælland

Det har altid været en del af Tisvildevejens DNA at inddrage lokale producenter og aktører, fx sommerpilgrimsvandringen som flittigt benytter lokale leverandører når vandrerne skal beværtes. Ligeledes har DGI’s projektleder Jane Sunesen, været gå-vært og arrangør af flere ture med stor succes, hvor udgangspunktet for den enkelte tur var fra en lokal producent eller aktør.

”Det har været fantastisk at opleve den opbakning og tilslutning der har været til arrangementerne, hvor vi har ”gået en tur og smagt på lokal producere produkter”. Det viser at mange, både i og uden for kommunen er nysgerrige på, hvad vi har at byde og et besøg bliver til en ekstra oplevelse, når man kobler en gåtur på”, siger Jane Sunesen og fortsætter.

”Derfor glæder vi os over at have mere end 10 lokale producenter og aktører med, som glæder sig til at byde velkommen og præsentere deres produkter eller sted med smagsprøver eller rundvisninger, samtidig med at vores dedikerede gå-værter stiller op og tager teten om at vise vej.

Sundhed og fornøjelse går sammen

Vi kombinerer motion og fællesskab med en mulighed for at øge lokalkendskabet og fortællingen om vores smukke og varieret natur og kultur. Samtidig lader vi deltagerne opdage de små unikke producenter og aktører vi har i Nordsjælland.

Vi håber og arbejder på at dagen kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed og måske involvere endnu flere i fremtiden også uden for kommunegrænsen.

Læs mere på www.gribskovgaarsammen.dk

cropped-tisvilde-icon.png