naturvejleder fortæller historier
Vælger du at deltage på en gruppevandring, kan du møde den historieinteresserede naturvejleder Niels Henriksen

OPLEVELSER OG SEVÆRDIGHEDER

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser!

Oplevelser leveret af lokale

Mange af de oplevelser vi vil formidle gennem Tisvildevejen, hviler på indsatser som gøres af de lokale foreninger. Det er menneskene i de lokale foreninger, som leverer de helt unikke oplevelser på de mange kulturspots på Tisvildevejen. Oplevelser som eksisterer i forvejen, men som vi ønsker at sætte i system i forhold til vandreruten.

Vi vil skabe en platform for planlægning af oplevelser – et årshjul for oplevelser gennem Nordsjælland, som man kan planlægge sin rejse efter, og dermed få så meget af det Nordsjælland er, med sig hjem som muligt!

Vi ønsker at mange flere mennesker skal opleve den vidunderlige stemning til Mølledagene på Pibe Mølle og Ramløse Mølle, møde de søde, vidende og dedikerede mennesker, som drager omsorg for at møllerne fortsat er en levende fortælling og at de bevares og simpelthen fungerer og bliver ved med at gøre det. Kulsvierne i Duemose, et laug som vedligeholder den vigtige del af vores kulturhistorie, nemlig at bevare kendskabet til kulsvidning efter de gamle metoder. Kulsvierne holder årlige ’svidedage’, og det skal man heller ikke gå glip af…

Begivenhedskalender

Find også informationer  om gode oplevelser i kalenderen for oplevelser i Gribskov. Herudover er der gennem året en stor mængde af andre oplevelser i alle landsbyerne og på bl.a. Esrum Kloster.

Vi vil henad vejen forsøge at opdatere Esrum-Tisvildevejen kalender, så du kan planlægge din rejse gennem Nordsjælland og få alt det med som giver mening for dig. Der vil også være tiltag og oplevelser som planlægges særligt for dem som rejser på Esrum-Tisvildevejen, og det vil selvfølgelig fremgå både her på siden og på vores Facebook side.

Lokale faciliteter og fristelser

Langs Esrum-Tilsvildevejen er der allerede mange muligheder for at finde en god seng at sove i, butikker at købe proviant til dagens vandring og caféer og restuaranter, hvor du kan nyde den lokale gsatronomi. Der står også ildsjæle parat til at fortælle om deres passioner indenfor lokal kultur og historie, natur og landbrug, kunst og meget mere.

Under menupinden “Etaper” kan du finde inspiration til at skabe din egen unikke vandreoplevelse.

HUSK at kigge forbi i ny og næ! Der kommer hele tiden nye tilbud til …

Historievandring Esrum Kloster

Vedkommende kulturhistorie

Vi ønsker med Esrum-Tisvildevejen at sikre en høj oplevelsesmæssig kvalitet, og medvirke til menneskers dannelse, ved at kulturhistorien gøres vedkommende og nærværende

Porten til nationalparken

Esrum-Tisvildevejen forbinder de forskellige dele af Nationalparken Kongernes Nordsjælland med hinanden