Fugletur til Strødam- og Solbjerg Engsø

Kom med på en spændende vandring fra Solbjerg Engsø langs Pøleåen til Strødam Engsø og retur.

Oplev det rige fugleliv omkring engsøerne

Turen starter ved Solbjerg Engsø og går sydpå mod Strødam Engsø, hvor der er observeret omkring 80 forskellige fuglearter.

Her vil der vil være rig mulighed for at få anvendt både kikkert og kamera i et af de mange fugletårne ved søen. Kombinationen af skov, enge og søer gør dette område særdeles attraktivt for fugle og særligt nogle af de truede engfugle holder til i det åbne landskab.

Hvis heldet er med os, vil der være gode chancer for at se fiskeørn og havørn som begge jager i området eller se en isfugl langs Pøleåens bred.

Dette unikke område er et naturprojekt, hvoraf Strødamsreservatet på den østlige side af søen i mange år har været urørt skov og derved dannet grundlag for en høj biodiversitet. Tag vandreskoene på, kikkerten i hånden og tag med på en 4 timers tur i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Fugle- og bævertur på Esrum-Tisvildevejen

Café-bussen har åben

Hvis I ikke spiser hjemmefra eller selv tager en madpakke med til turen, så holder Café-bussen ved Tibberuphus åben.

Der vil være rig mulighed for at købe sandwich, varm kaffe og kage eller anden drikkelse til at tage med på turen, inden I går afsted.

Tur-info

Tidspunkt:
Lørdag den 27. maj, kl. 10 – 14

Vandring: Arrangeret vandring med guide.

Varighed: Ca. 4 timer.

Længde: i alt ca. 8 kilometer.

Antal deltager: Max. 25 personer.

Udbyder: Foreningen Tisvildevejen.

Møde- og slutsted: Parkeringspladsen ved Tibberuphus, Kagerupvej 12, 3400 Hillerød 

Køb

Pris:
Voksne: 165 kroner.
Børn under 12 år: 85 kroner

Turens overskud går til Foreningen Tisvildevejen. Foreningens frivillige arbejder for udvikling af attraktive tilbud og rutens logistik. Læs mere om foreningen på siden Bag Tisvildevejen.

Praktisk

Medbring
Gode vandresko/-støvler, evt. regntøj, kikkert og evt. lidt at spise og drikke til turen, hvis I ikke køber i café-bussen.

Catharina Marcussen, Guide

Om guiden

Catharina Marcussen er uddannet Natur- og Kulturformidler på Skovskolen i Nødebo og med en baggrund som biologistuderende på Københavns Universitet, er der ingen tvivl om at naturen har stor betydning for hende.

Fra barnsben har Catharina vidst, at hun skulle følge sin store interesse for friluftsliv, natur og dyreliv. Catharina har stor erfaring med formidling fra sit arbejde på Øresundsakvariet, hvor hun har været guide igennem 5 år.

Find flere ture på siden Tag på tur