Fra sommerpilgrimsvandring 2020

2. – 7. juli 2020

Den store årlige sommerpilgrimsvandring er nu slut. Turen er en guidet 6-dages sommerpilgrimsvandring fra Esrum kloster til Vejby via Tisvilde.

Det er Foreningen Esrum-Tisvildevejens årlige flagskib, som kunne slutte en ca. 80 km lang vandring med 19 glade og oplevelsesmættede pilgrimme.

Kvalitets niveauet lå højt hele vejen igennem. Pilgrimmene vil aldrig glemme de mange spændende fortællinger, den smukke natur, de nære fællesskaber, de venlige og imødekommende frivillige og beboere i landsbyerne – for slet ikke at tale om et overflødighedshorn af daglige gastronomiske oplevelser.

Frivillige byder inden for

Pilgrimmene var omgivet af et stort hold af aktive frivillige ildsjæle, som under hele turen havde serviceret vandreholdet med alt til både krop og sjæl.

Samarbejdet og fællesskabet landsbyerne imellem bliver styrket gennem denne årlige sommerpilgrimsvandring. Hver landsby har sin tovholder, som koordinerer de mange opgaver, der følger med pilgrimmenes ophold. Tilbuddene var righoldige og mangfoldige i alle landsbyerne.

Turen kom også til Ramløse. Her blev pilgrimmene mødt i lystbådehavnen af tovholder Hannah Arlaud, som tog imod med åbne arme og friskplukkede kirsebær.

Starten går fra Esrum Kloster

Årets sommerpilgrimsvandring startede som vanlig på Esrum Kloster, hvor alle bliver budt velkommen og får udleveret navneskilt og pilgrimspas. Bagagen bliver samlet sammen og kørt frem til første overnatningssted.

Turen går over Mårum, videre mod Annisse via Kagerup. Fra Annisse går turen langs Arresø til Ramløse og videre fra Ramløse via Tibirke til Tisvildeleje. Turen endte i Vejby.

Du kan se hele programmet her.

 

En deltager skrev efterfølgende på Facebook:

Jeg kan varmt anbefale sommervandringen fra Esrum Kloster til Vejby!
Jeg har netop lige været med på turen – og det var 6 fantastiske dage, som jeg aldrig vil glemme!
Turen bød på mange skønne oplevelser i naturen, mens vi vandrede igennem de smukkeste landskaber. Undervejs lyttede vi til interessante foredrag & spændende fortællinger – vi fornemmede historiens vingesus og vi så & oplevede landsbyer som summede af livsglæde, overskud & aktiviteter. Der var masser af hyggelige stunder med sang, musik & festligt samvær – og vi blev forkælet med den lækreste mad overalt.
Vi blev modtaget med ringende kirkeklokker, som hilste os velkommen, når vi nærmede os landsbyerne. Overalt blev vi mødt med en imponerende gæstfrihed & hjertevarme. Det var virkelig rørende, at se de mange frivillige, som stillede op & sørgede for at vi fik en uforglemmelig tur. Det lykkedes til fulde – og forplejningen undervejs var virkelig helt i top! Det var som at være på en vandrende højskole! En meget veltilrettelagt & velgennemført tur, som jeg giver min varmeste anbefaling! Jeg oplevede at få 30 års lokalkendskab på 6 dage.

Se flere higlights fra turen…..