Mark med kornblomster
“Jeg vil ud, ud under åben himmel. Derud hvor jeg bli’r svimmel” Anne Dorthe Michelsen

Vandringer på egen hånd

Esrum-Tisvildevejen består af dagsetaper og ender altid i en landsby hvor der er mulighed for offentlig transport, overnatning, vand og bestilling eller indkøb af mad

Kvinder klar til vandretur
Efter en god nats søvn på Mårum Præstegård B&B går vandreturen videre mod Annisse

Skal man rejse alene eller i selskab med andre?

Esrum-Tisvildevejen rummer mange forskelligartede oplevelser.

Uanset om du rejser alene eller, som par, vil du måske opleve et større sanseligt overskud til, at fordybe dig i landskaberne, de små indtryk, lydene i naturen og ikke mindst duftene, som hele tiden veksler.

Går du fra Esrum Kloster ad Øvre Kanal og kommer ned til Esrum Sø, ser du søen brede sig ud foran dig. Lyden af Esrum Sø, de lette skvulp i søkanten, hvinænderne, som duver i vandkanten eller trækker hen over himlen ensomme eller gerne i flokke. 

Tisvilde Hegn har fx en helt særlig duft, hvis du går igennem skoven en varm sommerdag. Grannåle svedet i solen, sandjorden under det tynde lag af muld, lyng og duften af varm harpiks fra skovfyrretræernes rødlige bark.

Landskabet og naturen på hele ruten er særdeles afvekslende, og det er også derfor, at så mange områder på denne strækning nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Læs mere om, hvad du kan opleve

 

Etaper

For at tilgodese ønsker om forskellige distancer, er flere af etaperne etableret med et kortere og et længere forløb samt lokale “sløjfer”.

Alle etaper er tilrettelagt så de passerer den smukkeste natur og de mest kulturhistorisk interessante steder i Nordsjælland.

Pibe Moelle

Glæd dig til anden dagsvandring – og mødet med Pibe Mølle, som er Sjællands eneste stubmølle bevaret på stedet

Vælg selv hvordan du vil overnatte

Overnatning på B&B
Ring til overnatningen i de forskellige byer og book din overnatning. Overnatningsstederne vil også kunne rådgive dig mht. mad. Nogle kan tilbyde at lave mad til dig, andre vil henvise til lokale indkøbssteder eller restauranter.

Overnatning i telt
Hvis du har telt med og vil tilberede maden over primus eller bål, kan du kontakte en af personerne under “Sov i telt” eller simpelthen overnatte på Naturstyrelsens overnatningspladser som ikke kan bookes på forhånd.
Vi arbejder med at oprette gode teltpladser i hver by, og teltpladserne vil blive lagt ud på siden her, eftersom de oprettes.

Lad andre arrangere det praktiske
Vi arbejder med at udbyde mindre rejser, foruden ’Esrum-Tisvildevejens Sommervandring’; rejser hvor vi booker din overnatning, sørger for mad og kulturguidning hvis I ønsker dette. Der er tale om en pakkerejse.
Ring til vores oplevelsessekretariat for yderligere information. Vi samarbejder med VisitNordsjælland omkring markedsføring og bookning af de arrangerede pakkerejser.

Disse produkter er under opbygning og vil formentlig blive frigivet til salg ultimo 2018.

værelser Maarum præstegård Bed and Breakfast
overnatning i telt