Vandringer på egen hånd

Vandreruten Tisvildevejen består af dagsetaper og ender altid i en landsby, hvor der er mulighed for overnatning, offentlig transport, vand og bestilling eller indkøb af mad

Kvinder klar til vandretur
Efter en god nats søvn på Mårum Præstegård B&B går vandreturen videre mod Annisse

Skal man rejse alene eller i selskab med andre?

Vandreruten Tisvildevejen rummer mange forskelligartede oplevelser.

Uanset om du rejser alene eller, som par, vil du måske opleve et større sanseligt overskud til, at fordybe dig i landskaberne, de små indtryk, lydene i naturen og ikke mindst duftene, som hele tiden veksler.

Går du fra Esrum Kloster ad Øvre Kanal og kommer ned til Esrum Sø, ser du søen brede sig ud foran dig. Lyden af Esrum Sø, de lette skvulp i søkanten, hvinænderne, som duver i vandkanten eller trækker hen over himlen ensomme eller gerne i flokke. 

Tisvilde Hegn har fx en helt særlig duft, hvis du går igennem skoven en varm sommerdag. Grannåle svedet i solen, sandjorden under det tynde lag af muld, lyng og duften af varm harpiks fra skovfyrretræernes rødlige bark.

Landskabet og naturen på hele ruten er særdeles afvekslende, og det er også derfor, at så mange områder på denne strækning nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Læs mere om, hvad du kan opleve

 

Etaper

For at tilgodese ønsker om forskellige distancer, er flere af etaperne etableret med et kortere og et længere forløb samt lokale “sløjfer”.

Alle etaper er tilrettelagt så de passerer den smukkeste natur og de mest kulturhistorisk interessante steder i Nordsjælland.

Vælg overnatning

Overnatning på B&B

Ring til overnatningen i de forskellige byer og book din overnatning. Overnatningsstederne vil også kunne rådgive dig mht. mad. Nogle kan tilbyde at lave mad til dig, andre vil henvise til lokale indkøbssteder eller restauranter.

Overnatningstilbud i landsbyerne:

Overnatning i telt

Hvis du har telt med og vil tilberede maden over primus eller bål, kan du kontakte en af personerne under “Sov i telt” eller simpelthen overnatte på Naturstyrelsens overnatningspladser som ikke kan bookes på forhånd.

Lad andre arrangere det praktiske

Med jævne mellemrum udbydes ture, hvor alt er arrangeret. Se hvilke ture, på siden Tag på tur.

Foreningen Tisvildevejen tilbyder også bagagekørsel eller flytning af bil, læs mere på siden Transport af bil, bagage eller andet.

Skriv til os, hvis du har andre ønsker eller spørgsmål på mail tagpaatur@tisvildevejen.dk

værelser Maarum præstegård Bed and Breakfast
overnatning i telt