Den store sommervandring på Esrum-Tisvildevejen

Den store sommervandring på Esrum-Tisvildevejen

Sommervandringen på Esrum-Tisvildevejen er en helt unik og eksklusiv kulturvandring, der går fra Esrum Kloster til Tisvildeleje.

Oplev den helt enestående natur

– og kom bag kulissen i landsbyerne og de helt særlige arrangementer, der helt eksklusivt er lavet for vandrerne på den store sommervandring.

Tag med på den helt unikke vandring i Kongernes Nordsjælland, hvor du bliver guidet gennem nogle af de smukkeste og mest varierede landskaber, Danmark kan byde på.

Undervejs vil guiden fortælle om det flere hundrede år gamle kulturlandskab, med bl.a. historier om Esrum Klosters munke, den store sandflugt og områdets mange helligkilder.

Mød møllerne, der både fortæller om og viser det gamle håndværk frem eller kulsvierne, som på netop denne sommervandring vil være i gang med den årlige kulsvidning i Gribskov.

Garbolund åbner helt eksklusivt for besøg i deres vinmarker og vi skal selvfølgelig smage på vinen.

Men vi skal også til folkekøkken i et forsamlinghus, velkomst i præstegårdshaven, Galleribesøg i Tibirke og meget mere.

Du vil blive budt på utallige gastronomiske eventyr og hyggelige stunder med de andre vandrer.

Overnatningerne er også udover det sædvanlige, du vil bl.a. få mulighed for at sove i kirker, forsamlingshuse og lavvu.

Sommervandringen på Esrum-Tisvildevejen er en særligt eftertragtet sommeroplevelse, som har skabt og styrket bånd mellem de vandrer, der har gået den i de foregående år.

Køb turen på VisitNordsjællands hjemmeside

Varmt velkommen!

Turinformation

Tidspunkt: Fra den 12. juli til den 16. juli 2019

Vandring: Arrangeret vandring inkl. overnatning, forplejning og guide

Varighed: 5 dage med 4 overnatninger

Længde: i alt ca. 60 kilometer, med daglige etaper der varierer mellem 12-17 km

Antal deltager: Max. 30 personer

Pris: 3.995 kroner. I prisen er inkluderet mad, oplevelser, bagagekørsel, guide og overnatning

Tilmelding:  Billetsalget er lukket. Du kan tilmelde dig på VisitNordsjællands hjemmeside

Udbyder: Foreningen Esrum-Tisvildevejen

Vejby set fra Ørby

Varighed

Vandringen byder på fem dage fyldt med mangfoldige kultur og naturoplevelser i Nordsjællands smukke landskab, skove og landsbyer. Ruten følger de smukkeste strækninger fra Esrum Kloster igennem landsbyerne Mårum, Annisse, Ramløse, Tibirke, Tisvilde ved Helene Kilde og ender i Vejby.

Antal

Der kan maksimalt være tilmeldt 30 vandrere på den store sommervandring.

Et stort antal foreninger, frivillige, myndigheder og lokale virksomheder arbejder sammen om at skabe de bedst tænkelige oplevelser for de 30 mennesker.

Den store indsats og samarbejdet mellem de mange forskellige interessenter resulterer i en stor og uforglemmelig oplevelse for deltagerne.

Fra Esrum Kloster til Tisvildeleje

Vandringen er skabt med et kulturhistorisk sigte og benytter sig af de gamle kulturhistoriske spor ved at gå fra det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster, til Mårum Kirke, Annisse Kirke, Ramløse Kirke og Tibirke Kirke med slutpunkt ved Sankt Helene Kilde og Helene grav.

Læs mere om kirkerne her

Pilgrimme gennem tiderne har vandret på mange af de strækninger og været på de steder du skal vandre. Disse menneskers historier, tanker, følelser og skæbner er mangfoldige og overgår i dramatik og konsekvens langt, hvad nogen kulturrute nogensinde vil kunne formidle.

På en pilgrimsvandring drager man ud i verden for at efterlade en del af sig selv og sine materielle behov og jordiske bekymringer derhjemme. Ved at sætte sig selv i en ny og uvant sammenhæng får man fornyet sine tankerækker, og vendt fokus bort fra det trivielle. Det gjorde man i middelalderen, og det er stadig et af vores budskaber ved sommervandringen.

Nærvær

Vi kan stadig, som moderne mennesker, troende eller ikke-troende, nok have gavn af at blive revet ud af vores materialistiske hverdag og komme lidt tættere på den nære og fjerne omverden, det som sker inden i os, og det der er større end os selv, og som måske opleves og sanses bedst gennem nærværet i naturen, og i det åbne møde med andre mennesker.

Guide

Esrum-Tisvildevejen formidler kulturhistoriske værdier, naturoplevelser og kulturgeografi. Du ledes gennem Nordsjælland af den dygtige formidler og naturvejleder Niels Henriksen, som gennemgående natur-og kulturformidler alle fem dage.

Du får et kort tilsendt inden rejsens begyndelse. Du behøver ikke at følges med flokken hele tiden. Hvis du går i almindeligt roligt tempo, med pauser, vil du være fremme til måltider, andagter m.m.

Møde med lokalsamfundene

Du vil opleve frivillige og ansatte i kirker, mølle- og kulsvierlaug, forsamlings- og menighedshuse på ruten, som inviterer indenfor og bidrager til deres del af fortællingen. Alt på ruten formidles dermed af mennesker, som har forskellige indsigter og forankring i kulturen og naturen. Der er dels de højt motiverede lokale folk, dels fagpersoner som naturvejleder, skovens ansatte eller arkæologer. Dette medvirker til en engageret, virkelighedsnær formidling og en samlet oplevelse af meget høj kvalitet. Du vil opleve natur og kultur både gennem stemninger og konkret kulturformidling. Du vil komme til at opleve og fornemme områdernes kendetegn og historier fra før og nu.

Oplevelser undervejs

På rejsen præsenteres og involveres kirker, landsbysamfund, forsamlingshuse, foreninger og laug, som de unikke kulturhistoriske rammer de er.

For eksempel vil du i Mårum møde kulsvierne. I Annisse vil den smukke bevaringsværdige vingård Garbolund være rammen for dit ophold.

Lokale dygtige musikere afholder koncerter undervejs, hvor bl.a. afslutningskoncerten i Tibirke Kirke er en utrolig stemningsfuld afslutning på fire dages mangfoldige kulturindtryk.

Der gøres en indsats for et æstetisk udtryk af høj kvalitet ved forplejningen, ligesom vi arbejder med at gøre madoplevelsen til en særlig erindring. Maden leveres dels af lokale frivillige, dels af den lokale forening Gribskov Spisekammer, som er en sammenslutning af fødevareproducerende virksomheder. Gribskov Spisekammer anvender fortrinsvis økologiske og lokalt producerede råvarer.

Frokosten lørdag på Pibe Mølle leveres af Restaurant Pibe Mølle, ligesom der mandag spises frokost i Gretelys have.

 

Tisvilde Strand