Berigende kulturoplevelser

Berigende kulturoplevelser

Du vil møde de mennesker, der lever deres liv her, og som af hjertet gerne vil øse af deres viden om egnen og den historie og kultur, der knytter sig til netop ”deres” sted.

Lokal kultur

En stor del af den levende formidling på Tisvildevejen foregår ude i landskabet og landsbyerne. På Esrum-Tisvildevejen vil man kunne opleve formidling af både fagpersoner, som arkæologer og naturvejledere, men vi arbejder også konkret med den lokale, stedbundne ægte og dedikerede formidling, som leveres af lokale med et dybt kendskab til deres ’eget’ stede, og som er den formidling, der kan kendes på at den som fortæller ’ikke kan lade være’. På Tisvildevejen vil du møde de mennesker, der lever deres liv her, og som af hjertet gerne vil øse af deres viden om egnen og den historie og kultur, der knytter sig til netop ”deres” sted.

Gallerier

Pibe Mølle holder åbent hus: En tur op i møllen er mest for de adrætte

Et ’projekt i projektet’ – formidling af den lokale kultur

Der er en stor tæthed af kulturseværdigheder på Tisvildevejen. Vi ser det som en af vores store opgaver, at være med til at formidle disse steder, så de spændende og vigtige fortællinger ikke går tabt.

Kulturformidling på Tisvildevejen vil både foregå som arrangerede kulturanslag som annonceres her på hjemmesiden, men også hvor vandrere selv booker en lokal guide, som enten frivilligt eller honoreret fungerer som kulturguide. Der er forskel på guidernes baggrund og deres funktion på Tisvildevejen. Nogle guider lokalt i landsbyerne, fordi de synes det er sjovt og hyggeligt, andre arbejder med guidning professionelt, og skal have betaling.

Kontakt vores tur-bureau og forhør dig om mulighederne eller læs mere på siden Vi skaber oplevelser.

Tur-bureau mail:  gitte.christiansen@tisvildevejen.dk

Find selv en guide på siden Vandring med guide.

Den digitale kulturformidling på Esrum-Tisvildevejen

Vi har i samarbejde med LAG og frivillige kraft, lavt et helt unikt formidlingsunivers på Esrum-Tisvildevejen. Dette univers formidler en omfattende viden om naturen og kulturen på ruten, og er stykket sammen af al den viden, som myndigheder, lokale og foreninger tilsammen har om de pågældende steder.

Universet hviler på visuel formidling med billeder, små film og tekst, som formidles via QR-koder på stedet hvor kulturen eller naturen findes. Det vil være klip og fortællinger med både fagpersoner og lokale personer, hvis fælles kendetegn er, at de har viden og indsigt som understøtter en levende og vedkommende formidling af kulturen og naturen på Esrum-Tisvildevejen.

Formidlingen indebærer at du som vandrer får en nem tilgængelig mulighed for, at få formildet naturen og kulturen når du nærmer dig kultur- og naturspots på ruten.

Den digitale formidling understøttes af fysisk formidling i form af standere i landskabet samt selvfølgelig selve kulturelementet såsom en ruin, gravhøj eller lign.

Se filmene