Bag Tisvildevejen

Bag Tisvildevejen står “Foreningen Tisvildevejen”, hvor hovedopgaven er at udvikle attraktive tilbud og administrere logistikken bag projektet.

Vision for Tisvildevejen

Tisvildevejen skal skabe rammen for unikke vandringer i Nordsjælland, hvor mødet mellem kultur, natur og mennesker skaber social, kulturel og økonomisk vækst, fællesskaber og glæde.

 

Tisvildevejen er en port ind i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. En korridor som binder nationalparkens områder sammen.

 

Tisvildevejen vil åbne Nordsjælland op – både for os selv, og for dem som gæster vores egn. Vi vil lære om den kultur vi glemte, og den vi ikke kendte.

 

Tisvildevejen er grundlaget for nye netværk, nye fællesskaber, nye oplevelser og ny vækst.

 

Tisvildevejen er et sted, hvor mennesker, landsbyer, foreninger, myndigheder og erhverv kan gro i positiv samklang og samskabelse.

Default sample caption text

Et bæredygtigt projekt

Tisvildevejen er skabt, og skabes fortsat, i et samarbejde mellem mange frivillige borgere, lokale foreninger, mindre lokale virksomheder og institutioner bl.a. Museum Nordsjælland, Visit Nordsjælland, Esrum Kloster, Ramløse og Pibe Mølle, Naturstyrelsen, kirkerne og Gribskov Kommune.

Projektet er et ”Open Source” projekt, hvor det liv, og den energi og økonomi der eventuelt måtte genereres i forbindelse med udviklingen af Tisvildevejen, har til hensigt at komme alle involverede til gode og skabe en synergieffekt, både for de besøgende og for dem, som er med til at skabe Tisvildevejen. Vi mener at dette er en bæredygtig måde at tænke samfund og turisme på – at skabe grundlag for oplevelser, som fører til glæde for alle dem der engagerer sig.

På vandringens præmisser

Vi vil med Tisvildevejen vise en del af Nordsjælland, som ikke er en fortegning, et ønskebillede eller en forestilling om det turisten helst vil have, men Nordsjælland, før og nu, i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.

På vandringens præmisser opleves i stedet mennesker, kultur og natur ved at bevæge sig langsomt igennem egnene, ved at møde de mennesker der lever deres hverdagsliv her, og som gennem Tisvildevejen inviterer indenfor i landsbyerne til overnatning, mad og en snak.

Vi har med Tisvildevejen forsøgt, at skabe et praktisk grundlag for, at du kan opleve denne del af Nordsjælland i vandretempo, og dermed få muligheden for at synke ind i den fantastiske oplevelse det er, selv at gå gennem landskaber og landsbyer.

Rigtig god rejse!
RIGMOR WESTH BAAGØE
Initiativtager til Tisvildevejen

vandring i det grønne Esrum
En gruppe pilgrimme skyder genvej over hestefolden mellem Esrum Kloster og Møllegården på den første dagsetape, der går gennem Grib Skov, og ender i Mårum